Ma-Vrij 08.00 - 20.00 +31853013139

Een onzichtbare muur die een mens optrekt om zichzelf te beschermen.

Dit kan op verschillende manieren. Ik sluit mezelf af en trek mezelf terug. Vandaar de blinddoek, tape oven mijn mond en handen over mijn oren.

 

Een masker is het verbergen van je ware gevoelens.

Iedereen kent wel momenten in het leven dat je niet je ware gevoelens kunt laten zien. Het kan zo onschuldig zijn als blij kijken wanneer je iets eet wat je niet zo lekker vind, maar het kan ook zijn dat je op instorten staat en je nog steeds sterk voordoet.

 

Schaduw is het stukje van jezelf die je liever niet laat zien.

Dit zijn je gedachten of gevoelens die je liever wilt verbergen omdat ze lelijk zijn. Misschien schiet je vaak uit je spreekwoordelijke slof of misschien ben je wel een heel jaloers type. Dat wil je dan graag verbergen en blijft in de schaduw.

Bij mij zijn er momenten dat ik in gedachten mijn middelvinger op steek. Ik weet dan ook gelijk dat dat niet goed is, dus dat hou ik graag voor andere mensen verborgen. Er is er natuurlijk altijd eentje die het wel ziet (Jezus) dus vraag ik Hem om hulp om begrip en geduld te hebben.

 

Emotie en voelen is zowel lichamelijk als geestelijk.

Emoties komen en gaan en hebben veel invloed op je leven en beïnvloeden ook vaak de keuzes die je maakt. Alle gevoelens hebben wel een functie en zullen zich ook uitten in je lichaam. Wanneer je verliefd bent zal dat vermoedelijk wat ‘vlinders’ geven in je buik maar als je bang bent kan je juist buikpijn krijgen. De buik speelt een prominente rol in het voelen. Voor het geestelijke en het lichamelijke heb ik ervoor gekozen mijn buik te fotograferen.

 

Het hart is je menselijke kern, de motor van je leven.

Heb je wel eens een kijkje gegeven in je binnenste? Kent iemand in je omgeving jou helemaal?
Ik geloof dat onze maker ons allemaal door en door kent maar dat we ons hart niet zomaar open stellen voor de mensen om ons heen. Ik heb vroeg ondervonden dat het veiliger voelde om dat hart te beschermen omdat ik gekwetst werd. Dat terug trekken en beschermen staat een verbinding in de weg en dan mis je ook de zegeningen.
Ik wil een inkijkje geven in mijn hart en mij openstellen. Kwetsbaar

 

Het leven is je gegeven

Met ziel en zaligheid of hart en ziel zijn uitdrukkingen waarbij je alles geeft wat je hebt. In je ziel zit je eigen wil en je persoonlijkheid, je bewustzijn, je onderbewuste en je emoties. Jij bent jij! Zo uniek en bijzonder als jij is er niemand. Ik heb dit unieke stukje van de mens in beeld gebracht door het levenslicht te fotograferen. Ik geloof dat God ons het leven geeft en dat wilde ik ook laten zien in de foto.Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
REcente Portfolios