Ma-Vrij 08.00 - 20.00 +31853013139

Voorafgaand aan fotoreportage

Heb je interesse in een fotoreportage dan kan je vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie. Wanneer je besluit een fotoreportage te boeken neem ik eerst jouw wensen door. Zo kijken wij onder andere naar een geschikte locatie denk hierbij aan heide, water, een park, zandvlaktes, een gebied met bomen, een weiland, bloemenvelden, struiken, tuin, bij een bureau, enzovoorts. Ruim van tevoren ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van de tijd en locatie, een prijsindicatie en de laatste tips voor de fotoreportage.

Tijdens fotoreportage

Na de kennismaking zullen wij gezamenlijk eerst nogmaals de wensen doornemen. Wanneer er een buiten fotoreportage plaatsvindt zullen wij naar meerdere plekken lopen zodat er een gevarieerde fotoreportage ontstaat. Daarnaast kunnen er mits gewenst ook actiefoto’s gemaakt worden. Als er binnen foto’s gemaakt worden nemen we de verschillende settings door met aanwezige decoratie. Tijdens de fotoreportage hebben geen tijdslimiet waardoor er alle tijd genomen wordt om de mooiste foto’s te maken.

Na de fotoreportage

Je ontvangt zo snel mogelijk na de fotoreportage de bewerkte foto’s. Dit is afhankelijk van de duur van de reportage en hoeveelheid foto’s die gemaakt zijn. Fotomarie maakt de eerste selectie van de foto’s zodat je verzekerd bent dat je de beste foto’s krijgt. Daarnaast ontvang je naast de gekozen foto’s een bestelpagina waar je tevens de andere gemaakte foto’s kunt bekijken. Nabestellen is dan ook mogelijk.


Zonder de juiste vraag, krijg je nooit het juiste antwoord…

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een fotoreportage?

Aan een fotoreportage zit geen tijdslimiet gebonden. De fotoreportage is pas over wanneer wij allebei denken dat er genoeg foto’s gemaakt zijn om het resultaat te krijgen dat we van te voren overlegd hebben. Kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel bij Fotomarie fotografie. Gemiddeld duurt een fotoreportage 1 uur tot 5 uur, afhankelijk van het type fotoreportage.

Wat is een foto op hoge resolutie?

Een foto op hoge resolutie foto is de volledige resolutie, de grootte is altijd minimaal 3000×2000 pixels, maar zijn vaak in 6000×4000 pixels. Dankzij de ware grootte kan je de foto’s op posterformaat afdrukken.

Wat voor kleding kan ik het beste aan doen tijdens een fotoreportage?

Kies kleding die rustig is en vermijd zoveel mogelijk teksten en figuren op jouw kleding. Het combineren van verschillende tinten en patronen in jouw kleding zorgt voor een mooi effect. Voorkom daarnaast harde contrasten zoals de combinatie zwart en wit. Over het algemeen komen zachte en natuurtinten beter tot zijn recht. Werk tevens met laagjes zodat je altijd kan variëren in kleding. Als je twijfelt over de combinatie, neem dan verschillende setjes kleding mee voor de fotoreportage. Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat stem dan jullie kleding op elkaar af, spreek bijvoorbeeld een kleur af of kies kleuren die dicht bij elkaar liggen.

Wat is de levertijd van de foto’s?

De foto’s worden normaal gesproken binnen 14 werkdagen geleverd. Bij zeer uitgebreide shoots is dit maximaal 20 werkdagen.

Heb je extra tips voor een portretfotoreportage?

  • Een extra persoon is handig voor het reflectiescherm.
  • Stem kleding op elkaar af, niet te felle of te drukke kleding en kies kleren die goed bij elkaar passen. Zachte kleuren doen het vaak goed!
  • Neem iets mee waar je veel waarde aanhecht, dit maakt de fotoreportage persoonlijk.
  • Neem een haarborstel, elastiekjes, make-up en extra kleding mee. Voor sommigen is dat al bij de hand, maar bij een bedrijfsreportage ligt minder voor de hand.
  • Wanneer je met een grote groep op de foto gaat stem dan jullie kleding op elkaar af.Wanneer je met een grote groep op de foto gaat bedenk dan vooraf met wie je op de foto wil gaan. Zodat er tijdens de potretfotorepoortage aan een stuk door geschoten kan worden.

Gaat een fotoreportage door met slecht weer?

Wanneer je een afspraak hebt staan voor een fotoreportage op locatie dan gaat de fotoreportage door op de voorwaarde dat het droog weer is. Bewolkt weer is geen enkel probleem en kan juist door het verspreide licht mooi zijn. Wanneer het regent kan de fotoreportage helaas niet doorgaan en wordt er kosteloos een nieuwe datum gepland. Indien de voorzichten slecht blijken te zijn wordt er van tevoren contact opgenomen. Wanneer de fotoreportage binnen of op een overdekte locatie is, gaat de fotoreportage gewoon door.

Hoe wordt de selectie van de foto’s gemaakt?

In eerste instantie maakt Fotomarie de eerste selectie van de foto’s. Hiermee kan Fotomarie fotografie de kwaliteit garanderen en de stijl accentueren. Vervolgens is er de mogelijkheid om middels een nabestelpagina de (onbewerkte) foto’s te bekijken en eventueel na te bestellen.

Kan ik meer foto’s bij een fotoreportage krijgen?

Door middel van de nabestel/proofing pagina is het mogelijk om naast de geleverde foto’s nog extra foto’s te bestellen. Alle foto’s worden op hoge resolutie geleverd zonder watermerk. Uiteraard kan je zoveel foto’s bestellen als jezelf wil.

Hoe kan ik foto’s makkelijk kleiner maken voor social media of email?

Voor Windows is er een klein en simpel programma Image Resizer (download) waarmee je na de installatie met de rechtermuis knop op een foto kunt klikken en het afbeeldingsformaat kunt wijzigen.