Ma-Vrij 08.00 - 20.00 +31853013139

Wie ben ik?


Portret AnnemarieIedereen die mij een beetje kent weet dat ik van duidelijkheid hou en liever geen vragen onbeantwoord wil laten. Mocht je na het lezen van dit stukje nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag. Daarnaast hou ik ook van eerlijkheid en dat is precies wat ik op deze pagina wil laten zien.

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen is mijn naam Annemarie en woon ik samen met mijn man Chris in Marknesse. Het is, in het kort gezegd, een plaatsje in de Noordoostpolder met veel landbouw en een heleboel vriendelijke mensen ;-)

We zijn hier naartoe verhuisd voor het werk van Chris en daardoor ben ik gestopt met werken in een winkel als verkoopster. Ik adviseerde de mensen graag en verkocht wat nuttig en nodig was.
Dat werd door de klant gelukkig wel erg gewaardeerd en dáár deed ik het voor.

Na de verhuizing naar de Noordoostpolder heb ik aanspraak gemaakt op mijn diploma en ben ik gaan werken als pedagogisch medewerker. Dit heb ik vervolgens een aantal jaren gedaan, maar dit lag mij beduidend minder goed. Ik kon het wel, maar er ging steeds meer energie verloren.
Ik wist dat ik dit niet zou kunnen volhouden, maar omdat ik echt niet kon bedenken waar ik dán zou kunnen gaan werken, bleef ik in deze functie doorgaan.

Dat heeft niet zo goed voor mij uitgepakt en dit resulteerde in het stoppen met werken om een zoektocht te beginnen naar wat er dan wèl bij mij past.

Fotografie vond ik altijd al iets moois. Zeker als je in één foto kunt zien wat de fotograaf wil overbrengen. Dit kan werkelijk alles zijn, want elk onderwerp heeft een eigen boodschap. Ik ben zelf een ‘beeldend denker’ en dat komt mij als fotograaf goed uit.

Fotobewerking is m’n 2e passie geworden. Daarmee bedoel ik specifiek het corrigeren van wat het oog ziet ten opzichte van wat de camera vastlegt. Dat wat door de lens komt is namelijk niet altijd de beleving van ons netvlies. Met de juiste programmatuur kun je de beelden bewerken tot een kloppende beleving van de fotograaf èn het onderwerp.

Na de aanschaf van mijn eerste ‘echte’ camera was voor mij snel duidelijk dat dit is wat ik wil. Dus starte ik met de basisopleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Tijdens de opleiding werd ik op alle vlakken bevestigt dat dit iets is waar ik goed in ben èn, zo mogelijk net zo belangrijk; waar ik ook de zeer gewenste energie van krijg.

Ik wilde vervolgens heel graag de vakopleiding gaan doen. Dit zou ik zonder (financiële) hulp en ondersteuning van naasten nooit kunnen doen en dankzij hun is dit toch mogelijk geworden. Daar zal ik altijd dankbaar voor zijn.

Inmiddels heb ik de nodige professionele apparatuur en middelen om als fotograaf vast te kunnen leggen wat ik wil en daarbij de beelden te kunnen bewerken om dat nóg helderder te kunnen weergeven. Ik beschouw mezelf als “work in progress” om met elke foto beter te worden en ook zelfverzekerder ;-)

Ik maak reeds foto’s voor websites en dat is ook de kant die ik verder wil ontwikkelen.
Websites zijn een verlengde van de uitstraling van je bedrijf en zijn dus enorm belangrijk. De visuele impressie die bezoekers krijgen middels de foto’s op een site zeggen meer over het bedrijf dan enkel de geschreven tekst. Dat vind ik dus leuk! Wat voor bedrijf is het? Wat wil je uitstralen? Wat wil je de (toekomstige) klant vertellen?
Door samen te zitten en te brainstormen is het enorm kikken om deze boodschap vast te leggen in pixels.

Dat wil ik en daar ga ik nu voor.

Wat prijzen aangaat is dat denk ik wel het aller lastigste. Ik ben beginnend fotograaf, dus wil ik zeker nog niet het gangbare tarief vragen. Toch is mij door mijn sponsors op het hart gedrukt hier serieus mee om te gaan en het momenteel niet voor niks te gaan doen. “De foto’s die je nú al maakt zijn gewoon hartstikke goed en daar mag je wat voor vragen.
Mijn tarieven zijn dan ook vooralsnog in overleg. In de nabije toekomst komt er een aparte pagina met richtprijzen.

Nu dus mijn eerste stappen… Een eigen website en daarmee publiekelijk kenbaar maken dat ik graag voor u/jou foto’s wil maken. Dit hoeft echt niet alleen voor een website te zijn! Alle ervaring die ik kan opdoen om betere beelden vast te leggen zijn welkom.

Neem dus gerust contact met mij op als u een fotograaf wenst die met u meedenkt èn vastlegt wat u wilt uitstralen.

Vriendelijke groet,

Annemarie


Ervaring


Mijn skills groeien met de dag. Dit zijn de korte samenvattingen van mijn ervaringen.

Fotografie

 

Photoshop

 

Communicatie

 

Toestelbeheersing